Demolari

Performanta ne defineste fiecare rezultat

Cel mai frecvent, lucrarile de demolare sunt necesare atunci cand este nevoie de eliminarea unei constructii avariate complet, care nu mai poate fi restaurata, insa nu este singura situatie care impune contactarea unei firme specializate in demolare.

In aparenta o operatiune facil de realizat, pentru lucrarile de demolare este nevoie de utilaje si echipamente speciale, personal cu experienta si un intreg protocol ce trebuie urmat.

IMAD dispune de utilaje si dotari tehnice diverse, cu accesoriile aferente, spre a oferi o abordare corespunzatoare pentru demolarea mecanizata sau pentru indepartarea manuala a materialelor de constructii.

Serviciile noastre

Pentru derularea demolarilor este nevoie de mai multe documente, pentru a obtine autorizatia de constructie de la autoritatile specifice. Cel mai important act este Proiectul de demolare, care poate fi intocmit doar de o companie autorizata.

Procesul de demolare a unei cladiri sau constructii implica mai multi pasi, pe care doar o companie specializata ii poate respecta, cu ajutorul utilajelor si echipamentelor care au aceasta utilizare. Prin urmarea unui plan bine stabilit de demolare, este asigurata siguranta pe santier, precum si rezultatul optim al lucrarii, pentru ca spatiul eliberat sa poata fi utilizat asa cum a fost vizualizat de catre solicitantii de proiect.

Etapele unei lucrari de demolare:

  1. Analiza constructiei si selectarea solutiei de demolare

Indiferent de dimensiunile constructiei ce urmeaza a fi demolata, echipa IMAD efectueaza evaluarea acesteia, pentru a identifica tipul de lucrari si modalitatea potrivita pentru executia demolarii. In aceasta faza preliminara se va curata spatiul de piese de amenajare si decor din interior, precum si a oricarui articol depozitat in jurul constructiei.

2. Realizarea efectiva a demolarii

De regula, se demoleaza cladirile a caror mentinere nu este necesara pentru proiectele de constructie actuale si de viitor. Modul in care proiectul de demolare se va desfasura tine de mai multi factori, incepand cu structura de rezistenta, materiale de constructie si pana la numarul cladirilor de demolat.

Demolarea poate fi realizata manual, mecanizat, sau cele doua modalitati pot fi combinate, conform constructiei si proiectului de demolare. Printre modalitatile cunoscute pentru demolare se numara:

  • lucrarile de demolare manuala;
  • lucrari demolare mecanica;
  • demolarea fizica – motorizata;
  • demolare cu ajutorul ciocanului sau ghiulelei – motorizata;
  • demolari prin explozie sau prin implozie, care implica si colaborarea cu genisti;

Gestionarea reziduurilor rezultate

Reziduriile – molozul (caramizi, bucati de sticla, de lemn) care ramane dupa executia lucrarilor de demolare trebuie sortat corespunzator si utilizat sau reciclat corespunzator.

La fel ca si in cazul lucrarilor de ridicare a constructiilor, fiecare proiect de demolare este unic, diferit, drept pentru care solutia de executie a lucrari este determinata in functie de caracteristicile proiectului. Poate fi vorba despre un cos de fum, poduri edificii tehnice (ferme, hale, cladirii zootehnice, depozite industriale, agrotehnice etc.), silozuri, buncare din beton, edificii industriale sau civile, case de diferite dimensiuni (rezidentiale, case avariate), turnuri de apa. Totodata, pot fi realizate extrageri si piconari pentru fundatii de beton sau placa.

IMAD Construct dispune de toate autorizatiile pentru efectuarea lucrarilor de demolare, punandu-le clientilor personalul calificat pentru realizarea optima a acestora, cu respectarea tuturor normelor si reglementarilor tehnologice.